De Bruiloft Gitarist
Wie ik ben

Wie ik ben

In den beginne

Mijn avontuur als muzikant begon op elfjarige leeftijd. Nee, niet op de gitaar, en ook niet zoals de meesten op de blokfluit. Het eerste instrument wat ik leerde spelen was de bugel. Geïnspireerd door een demonstratie door een jeugdorkest bij mij op school leek het mij meteen leuk om muziek te leren maken.

Toen ik vier jaar later bij mijn nichtje thuis voor het eerst een gitaar in mijn handen kreeg, had ik een ‘opeens heb je het’ momentje. En dan? Ja, je wordt gitarist!

Vanaf het eerste jaar begon het al te kriebelen om in bandjes te spelen en eigen muziek te schrijven. Sindsdien heb ik zowel met eigen als bestaand werk opgetreden.

Nog eens vier jaar en ongeveer zes bands later, begon ik mijn eigen gitaarschool in Nieuwegein, waar ik nog steeds (zo’n 14 jaar na dato) met veel plezier, jong en oud de kneepjes van het vak bijbreng.

Waarom bruiloft muziek?

Muziek maken is voor mij iets wat je kan doen op iedere leeftijd en waar je nooit mee klaar bent jezelf in te ontwikkelen. Het is een universele taal die iedere muzikant spreekt, ongeacht zijn of haar moedertaal. En het is een taal die iedereen verstaat zelfs al heb je nog nooit een noot gespeeld.

Met andere woorden; muziek creëert een verbinding op een emotioneel niveau. En wat is er mooier en krachtiger dan deze connectie te voelen op een dag die een en al draait om de verbintenis tussen twee mensen?

Om de betuiging van die liefde kracht te kunnen bijzetten door middel van mijn muziek, en te kunnen delen in het gevoel van geluk zie ik als een grote eer. 

Roy Prins bruiloft gitarist introductie
Foto: Eva Bours Fotografie